INSPIRATIE

LEUK VOOR DE ZOMERMAANDEN

1. Gehaakte tas versierd met zilverkleurige bedels.

Makkelijk zelf te maken als u handig bent met de haaknaald. Gezien bij o.a. Zara en de Primark. In de kleuren ecru, felroze en smaragdgroen. Koop 2 setjes van 5 bedels bij Tipsy Bee Beads en naai de 10 bedels om de 10cm op de tas. U kunt kiezen voor 10 dezelfde bedels maar ook 10 verschillende, bijvoorbeeld anker, stuurwiel, dier, budha, bloem, munt, Keltisch teken, Zeeuw knopje en meer.

*****************************************************

2. Gezien bij Intratuin: Zomerse sleutelhanger of armband van macrameknopen (weitasknoop) en echte schelpen. Makkelijk zelf te maken. De schelpen zijn te koop bij Tipsy Bee Beads per zakje van 10 stuks in de kleur ecru, maar ook een prachtige parelmoermix in pastelkleuren. Zie de foto hieronder. 

*****************************************************

3. Japanse Kazuki kunststof kralen in de prachtigste kleuren. De nieuwe rage. Rijg er ook eens een paar aan een Creoolse oorbelring. 


Sieradentrends voor voorjaar/zomer 2023

1. Opvallende oorbellen

2. Grote sieraden

3. Hart-vormige sieraden

4. Grove schakels

5. Armringen voor hoog om de arm.


OM ZELF TE MAKEN: BROCHE VAN KRALEN.

Met kleine rocailles of Miyuki kraaltjes kunt u zelf een prachtige broche maken. Rocailles verkopen wij per 20 gram in meer dan 20 kleuren. Transparant, met zilveren kern en gewoon een mooie niet doorzichtige kraal. Japanse MiYuki kralen zijn nieuw  en hebben een gelijke vierkante vorm en 2 gaten. Te koop in 9 kleuren bij Tipsy Bee Beads.

Zoek een mooie vorm op internet en print deze uit of overtrekken op papier. Je kunt op de computer makkelijk het formaat wijzigen. Maak je eerste werkje niet te groot want deze techniek kost best veel tijd. Verder nodig een stuk Beading backing (of stevig vilt) en een lange dunne beading naald.

Zo doe je dat:

Stap 1

Knip een stuk draad van ongeveer 1,5 meter lengte en rijg dit door de naald.  Leg je werkstuk plat op tafel en begin in de hoek van je werkstuk met rijgen. Steek steeds door de Beading back heen.

Stap 2

Rijg eerst de buitenste omvang van je werkstuk. Bij dit blad ook de nerven in het midden. Rijg steeds een aantal kralen aan je naald en steek weer terug door de Beading back. Steek de naald van boven af door de Beading back naar de onderkant van de eerste kraal. Steek vervolgens de naald door de 2 kralen en haal deze door om ze op hun plek te fixeren. Je werkt dus in principe steeds met 2 kralen en daarna 3 terug steken (fixeren). Volg de natuurlijke vormen van je sjabloon. Fixeer ook de kleine afstanden.

Stap 3

Als je draad te kort wordt kun je deze afhechten of een nieuwe draad aanknopen. Op langere stukken kun je ervoor kiezen om 3 kralen te rijgen en daarna 4 steken terug steken. Meer kralen is niet aan te raden.

Stap 4

Als je de omtrek van je figuur klaar hebt begin je met het inkleuren. Bepaal van tevoren het kleurverloop en leg de zakjes kralen alvast klaar op volgorde. Naast rocailles of Miyuki kralen kun je ook parels of facetkralen gebruiken. Cabochons kunnen gewoon vastgelijmd worden met een goede sieradenlijm van Hasulith (te koop bij Tipsy Bee Beads).

Stap 5

Als je klaar bent kunt je je werkstuk voor de stevigheid nog op een stuk vilt of dun leer lijmen. Knip na het drogen ook het vilt langs de randen weg en werk deze rand af met een randje kralen en festonsteekjes. Ga zo helemaal rond langs de randen van je werkstuk.

Stap 6

Knip tot slot alle draadeinden af en lijm de broche eventueel met een goede sieradenlijm op een metalen brochespeld, die wij in de kleuren zilver/nikkel en rose goudkleur verkopen. Zie de website onder Sieraadonderdelen, Overige produkten. 

Hot: zelf oorbellen maken met Afrikaanse print of alpaca/lama.

Zoek een leuke print op internet  en kopieer deze naar Word. Vergroot of verklein naar de gewenste grootte en maak er 2 exemplaren van. Uitknippen en verstevigen met blanke nagellak, blanke lak of transparant plakplastik. Netjes uitknippen en met de perforator een gaatje bovenin maken. Koop 2 Franse oorbel haakjes bij Tipsy Bee Beads en een zakje met achterstukjes. Bevestig de oorhangers met een metalen ringetje aan de oorbel en klaar is je zelfgemaakte hippe creatie. Je kunt het formaat zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ook van behang kun je leuke oorhangers maken. Kies een exclusieve print.